И Испания налага енергийни ограничения. Освен че през летните месеци

...
И Испания налага енергийни ограничения. Освен че през летните месеци
Коментари Харесай

Заради енергийните ограничения: Културните символи на Валенсия потъват в мрак през нощта

И Испания постанова енергийни ограничавания. Освен че през летните месеци климатиците не би трябвало да охлаждат под 27 градуса, публичните здания са задължени да изключват осветлението си след 22 часа.

Как се ползват новите ограничения във Валенсия, вижте във видеото.

Валенсия без светлинен искра по улиците и с лимитирана хладина в постройките. От средата на седмицата в Испания работят новите енергийни правила. А съгласно тях в 22 часа в публичните здания, в случай че в тях не се прави активност, би трябвало да потънат в мрак. Тъмни през нощта остават и витрините.

Заради тъмнината доста от емблематичните места за нощни сбирки във Валенсия към този момент са пусти във вечерните часове.

" Не мога да схванат за какво не спрат светлината на билбордовете, а гасят осветлението на културни обекти. Това са места, където хората обичат да се събират, а в този момент там е мрачно. ", неудовлетворен е локален гражданин.

За нарушителите са планувани солидни санкции - от 60 000 до 100 000 евро.

Някои локални управляващи, обаче, като тези в Мадрид и Валенсия оповестиха, че няма да вършат инспекции и няма да глобяват. Но въпреки всичко приканиха прецизно да се съблюдава гасеното на осветлението и през лятото постройките да не бъдат охлаждани под 27 градуса.

Според изчисленията на държавното управление това ще докара най-малко до 7 % понижаване на потреблението на газ в страната.

" Напълно поддържам ограниченията. Не мисля, че постройките би трябвало да бъдат осветени през нощта. ", споделя локална жителка.

Енергийните ограничавания плануват изключение само за коледната декорация. Докато тя бъде сложена, испанците би трябвало да свършат още много неща, с цел да спестят сила. Правителственият проект планува още в публичните здания да бъдат сложени входни съоръжения, които да лимитират излизането на топлия или студения въздух. Срокът за осъществяването на това условие е 30 септември. С изключение на тази мярка всички останали са в действие до ноември 2023-та година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР