Във времената на все по-строги екологични стандарти, в които компаниите

...
Във времената на все по-строги екологични стандарти, в които компаниите
Коментари Харесай

3 евтини германски коли с огромен V8

Във времената на все по-строги екологични стандарти, в които фирмите се мъчат да изобретят допустимо най-малкия и най-икономичен мотор, без да жертват мощността, огромна група от хардкор автомобилни почитатели продължава да копнее по огромните и не до такава степен ефикасни мотори. Двигателите с 8 цилиндъра харчат повече гориво, само че за сметка на това обезпечават забележителен кеф, а както се споделя: кеф цена няма. Все отново, в случай че желаете остарял, само че премиум автомобил с V8 мотор, то относително евтини оферти у нас към момента има. Сега ще спрем вниманието ви на три такива автомобила, непокътнати (до известна степен) екземпляри от които могат да се намерят в mobile.bg .

Audi A6 4.2 V8

 Един представител на Volkswagen, който е превъзходен избор за дълги пътувания. Производството на C5 поколението на A6 продължава от 1997 година до 2004 година, което е малко обезпокоително. Въпреки годините си обаче, тази кола излиза в миг, в който германците към момента държат на качеството и дълголетието на колите си. Важно е моторът да е добре сервизиран, за което фамилният ви занаятчия няма да е изключително удовлетворен. Общо взето, каквото и да се наложи да вършиме по този мотор, бронята и всичко зад нея би трябвало да бъде демонтирано. Нормално за автомобил с толкоз огромен мотор. Друг минус на това Audi е, че даже външно то е по-специфично от разновидностите с по-малък мотор. Предният похлупак и калниците са по-дълги от елементарните с към 15 сантиметра, като по този метод инженерите от Инголщад са съумели да поберат 4.2-литровия мотор под капака. Раздувките на калниците пък са по-широки.

Mercedes CL 500

 С тази кола ще се чувствате като същински разбойник. С големите си размери Mercedes CL вдъхва убеденост и е почитан даже от почитателите, които считат, че в последните години компанията от Щутгарт тотално е не запомнила историята си. Първото потомство на CL се създава от 1991 година до 1998 година и се предлага с 5.0-литров V8 мотор. За по-претенциозните германците даже вграждат 6.0-литров V12 мотор, който не е изключено да стане основен воин в друга наша ранглиста. Като всеки различен деветдесетарски Mercedes, гигантският CL 500 e стабилен и устойчив, само че и много алчен. Имайки поради мощността от 320 к.с. и тежестта от над 2 тона, последното въобще не би трябвало да ни учудва.

BMW 540i

 Завършваме с положителното остаряло BMW (E39) 540, оборудвано с 4.0-литров V8 мотор, който генерира 286 к.с. и форсира тежащото 1600 кг купе до 100 км/ч за 6.2 секунди. Според огромна част от върлите почитатели на BMW тази кола е много по-изгодна покупка от Е39 M5. Звукът е същият, външният тип е сходен, цената е доста по-ниска, а динамичността е сходна. Като стана въпрос за цени, автомобил от тази версия в съвършено положение (поне на снимки) може да се откри у нас за тъкмо 5500 лева Уловката е, че е от по-старите E34-ки. Следващото потомство Е39 стартира от към 6000 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР