Във времена на пандемия и изолация най-удобният начин за пазаруване

...
Във времена на пандемия и изолация най-удобният начин за пазаруване
Коментари Харесай

2 седмици закъснение при онлайн пазаруване

Във времена на пандемия и изолираност най-удобният метод за извършване на покупки е посредством онлайн магазините. Това, за което би трябвало да сме готови обаче е най-малко 2 седмици очакване на мечтаната от нас стока.

От по-далечни дестинации закъснението може да е и до 40 дни. Причината е освен пандемията, само че и в увеличеният размер на онлайн търговията през последните години. Това разяснява Момчил Антонов от Националното съдружие на куриерите и спедиторите, представен от БНР.

„ Има куриерски служби, които събират огромни поръчки, с цел да бъде по-евтино за клиентите им. Това обаче забавя доставките.``, добави Петър Ванчев от Асоциацията за електронна търговия.

„ Електронната търговия несъмнено оказва въздействие и върху спедиторския бизнес “, разяснява и тематиката Момчил Антонов от Националното съдружие на куриерите и спедиторите.

По думите му обаче има огромна разлика сред куриерския бизнес и спедиторския. Той счита, че огромните закъснения на доставките се дължат и в нараствания размер от онлайн търговия в последните години и в пандемията, която е провокирала същински взрив на превозените количества колета.

Според Антонов куриерите и спедиторските компании е добре да си сътрудничат, с цел да не се бавят доставките. При куриерските служби приказваме за 10-15 компании, а електронните търговци са над 10 хиляди. Някои съумяват в точния момент да върнат парите на потребителите, в случай че не са удовлетворени, като това става по-бързо при огромните компании и хората да не остават разочаровани

Според Петър Ванчев към този момент всичко се търгува онлайн, до момента в който 7 години е имало взрив на продажбите на обувки и облекла, през днешния ден може да се закупи или продаде през компютъра.

„ Ние даже като компания сме наели повече хора и личният състав ни е повишен с над 70 на 100, поради по-натоварената логистика “, разясни още Ванчев. „ Преобладава наложеният платеж. А дали плащате в брой или през карта, няма огромна разлика от позиция за сигурност``, добави той.

На въпрос дали интернационалните онлайн магазини са съперници на българските Ванчев съобщи, че те се развиват по-слабо в Европа и по-добре в Съединени американски щати. Този вид електронни магазини имат доста дребен интерес към Източна Европа, разясни Ванчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР