Във време на пандемия, когато светът на изкуството, както и

...
Във време на пандемия, когато светът на изкуството, както и
Коментари Харесай

Италиански артист продаде невидима скулптура за 15 000 евро

Във време на пандемия, когато светът на изкуството, както и всички останали, претърпяват сложни времена, един актьор от Италия реализира незабравим триумф, сложен за поверие. 67-годишният Салваторе Гарау направи невъзможното като продаде „ невидима статуя “ за сумата от 15 000 евро (или 10 570 английски лири). Това стана ясно
Първоначално цената е била избрана сред 6 000 и 9 000 евро (4 200 и 6 350 паунда), само че актьорът не спирал да получава нови предложения, надлежно цената се нараснала и в последна сметка той я е продал на 2 пъти по-високата от в началото оповестената сума.
Скулптурата на Гарау, кръстена „ Io sono “ („ Аз съм “), е нематериална, което значи, че не съществува физически или в случай че съществува, то е единствено в съзнанието на своя основател. Много скептици на изкуството подлагат на критика любопитното създание на художника, само че отговорът на Гарау е, че той не е продал „ нищо “, а е продал „ празно пространство “.
Обяснението на Салвадоре е следното: „ Празното пространство не е нищо повече от пространство, цялостно с сила и даже в случай че го изпразним и не остане нищо, съгласно правилото на Хайзенберг в квантовата физика за „ съответствие на несигурност “, това нищо има тежест. Следователно то има сила, която се кондензира и трансформира в частици, т.е. в нас ”.
Италианският художник добавя: „ Когато реша да „ изложа “ нематериална статуя в обещано пространство, това пространство ще концентрира несъмнено количество и компактност на мислите в тъкмо избрана точка, създавайки статуя, която единствено от заглавието ще образува най-разнообразни форми. В края на краищата, ние даваме форма и на Бог, който в никакъв случай не сме виждали? ", оповестява уеб сайтът as.com.

View this post on Instagram

 Австрийски екскурзиант унищожи статуя от 19 век поради селфи Австрийски екскурзиант унищожи статуя от 19 век поради селфи
Австрийски екскурзиант счупи пръстите на краката на гипсова отливка на известната статуя на Полин Бонапарт на италианския ваятел Антони...
Художникът показва, че неговата творба няма по какъв начин да не бъде показана на никое място, тя би трябвало да се намира в пространство с размери към 150 × 150 см., което е без трудности, като осветлението и климатикът не са наложителни, а по желание, защото по този начин или другояче няма да се вижда съответен обект. Всичко това ще бъде в детайли разказано в подписан и подпечатан гаранционен документ от художника до купувача.
Миналия петък (28 май) Гарау имаше още една от своите невидими статуи със заглавие „ Aphrodite Piange “ („ Афродита плаче “), изложена в Ню Йорк. Творбата съставлява парче от друга нематериална статуя, която, както се допуска, се намира в кръг, нарисуван на земята, което е единственото очевидно нещо. Артистът твърди, че с тези творби на изкуството е почнал „ нова, дребна, достоверна гражданска война “.
Първата му невидима статуя, наречена „ Буда в съзерцаване “, е сложена на 25 метра от входа на Галерия Д’Италия, на пиаца Дела Скала в Милано, в изложбената площадка „ Интеза Сан Паоло “, където, наред с други неща, има огромно платно на Гарау. Видео по-долу.

View this post on Instagram

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР