Във връзка с постъпили сигнали за нарушено топлоподаване към клиентите

...
Във връзка с постъпили сигнали за нарушено топлоподаване към клиентите
Коментари Харесай

КЕВР започва извънредна проверка на Топлофикация - Перник

Във връзка с постъпили сигнали за нарушено топлоподаване към клиентите на "Топлофикация – Перник " АД, ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов издаде заповед за изключителна инспекция на топлофикационното сдружение. Предмет на инспекцията е да се откри основателността на жалбите и в случай че те бъдат доказани – какви дейности са подхванати от "Топлофикация – Перник " АД.

След привършване на инспекцията в "Топлофикация – Перник " АД, проверяващият екип от специалисти на КЕВР ще изготви отчет по реда на Закона за енергетиката, резултатите от който ще бъдат оповестени от Комисията.

Вчера кметът на Перник подаде сигнал в Комисията за енергийно и водно контролиране за липса на парно, а „ Топлофикация”- Перник твърди, че парното работи.

Кметицата на Перник Вяра Церовска разгласи във вторник, че „ Топлофикация”- Перник не извършва отговорностите си редовно.

От „ Топлофикация” обявиха, че парно не е имало единствено последната събота поради повреда и тази заран поради превключване на мощности.

„ В момента парното е в естествени граници в целия град, тъй че няма причина да се приказват бомбастични неща, да се разпускат учебни заведения и детски градини. Конфликт сред „ Топлофикация” и общината има и той е предизвикан от това, че ние си търсим неизплатените средства от общината към нас за последните години. По наши калкулации над 3 милиона лв.. Кметската администрация твърди, че не ни дължи тези пари и от там имаме конфликт”, е позицията на инж. Любомир Спасов – шеф на „ Топлофикация” – Перник.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР