Във връзка с постъпили реакции на омбудсмана на Република България,

...
Във връзка с постъпили реакции на омбудсмана на Република България,
Коментари Харесай

Обществено обсъждане за жилищните сгради

Във връзка с постъпили реакции на омбудсмана на Република България, на организации и жители, на народни представители във връзка изтичащия период, избран за сформиране на техническите паспорти на съществуващи градежи, Министерството на районното развиване и благоустройството разгласява за публично разискване план за изменение на Наредба № 5 от 2006 година за техническите паспорти на градежите.

Проектът планува механически паспорт за действителен градеж да се сформира след осъществено проучване по реда на Закона за устройство на територията. Това ще става при строително-монтажни работи, обхващащи целия градеж. За тях се изисква издаване на позволение за градеж. Паспорт ще се сформира и при осъществяване на СМР, които обгръщат част от обекта, само че засягат структурата му.

Според препоръчаното изменение, съставянето на техническите паспорти на съществуващи градежи – обществена държавна и обществена общинска благосъстоятелност, ще се прави в период до 31.12.2032 година

Целта на изменението е да облекчи бизнеса, жителите и централните и общински администлации от в допълнение натоварване с разноски в изискванията на икономическо възобновяване след пандемията от COVID-19.

Срокът за публично разискване на плана е 14 дни.

Документите могат да бъдат открити в секция „ Проекти на нормативни актове “ на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие и в Портала за публични съвещания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР