Във връзка с отправени от медиите въпроси относно връчения на

...
Във връзка с отправени от медиите въпроси относно връчения на
Коментари Харесай

От Президентството излязоха с позиция, касаеща ИТН и Пламен Николов

Във връзка с отправени от медиите въпроси по отношение на връчения на 30 юли 2021 година мандат за сформиране на държавно управление Прессекретариатът на президента дадоха отговор на въпрос бил ли е осведомен президентът Румен Радев с номинацията на ИТН за министър председател.

" Преди възлагането на мандат за сформиране на държавно управление от министър-председателя, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 46-ото Народно заседание, е показано Решение на парламентарната група на Политическа партия „ ИТН “, с което показват господин Пламен Николов за претендент за министър-председател и Декларация за отговаряне на изискванията за избиране на народни представители, на съображение чл.110 по отношение на член 65, алинея 1 от Конституцията на Република България ", оповестиха от " Дондуков " 2.

Радев връчи първия изследователски мандат на Има Такъв Народ предишния петък на гала в 17 ч. по метода, по който е написано в Конституцията. Мандатът бе признат от кандидат-премиера Пламен Николов, чието име стана известно на медиите преди самото събитие. В Народното събрание се чуха отзиви, че никоя от договарящите партии за бъдещия кабинет не е била осведомена за Николов. Няколко часа преди връчването на мандата като най-вероятната опция за кандидат-премиер се спрягаше името на Петър Илиев.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР