Във връзка с организационно-техническата подготовка за провеждане на изборите за

...
Във връзка с организационно-техническата подготовка за провеждане на изборите за
Коментари Харесай

На консултации при кмета на Плевен партиите се разбраха за съставите на СИК за предстоящите избори

Във връзка с организационно-техническата подготовка за осъществяване на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за Народно заседание на 9 юни 2024 година, кметът на Община Плевен доктор Валентин Христов организира съвещания за установяване съставите на секционните изборни комисии (СИК) на територията на община Плевен.



Консултациите се организираха през днешния ден, 29 април, в Заседателната зала на Община Плевен с присъединяване на парламентарно показаните партии и обединения, както следва: Коалиция „ ГЕРБ-СДС ”, Коалиция „ Продължаваме промяната - Демократична България ”, Политическа партия „ Движение за права и свободи ”, Политическа партия „ Възраждане ”, Коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” и Политическа партия „ ИТН ”.



В началото на срещата, участниците бяха осведомени от Общинска администрация - Плевен с авансово направено проекто-предложение за разпределението на местата в секционните изборни комисии. По време на диалога представителите на политическите сили разискаха разпределението и направиха частични замени в някои секции след единодушие на всяка една от страните.



Резултатът от извършените съвещания следва да бъде изпратен в РИК - Плевен в законоустановения период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР