Двамата кандидати за президент на САЩ - Джо Байдън и

...
Двамата кандидати за президент на САЩ - Джо Байдън и
Коментари Харесай

Тръмп и Байдън се изправят в първи ТВ дебат на 27 юни

Двамата претенденти за президент на Съединени американски щати - Джо Байдън и Доналд Тръмп, одобриха покана от CNN за спор на 27 юни - исторически ранен ТВ конфликт, който ще даде звук на последните месеци от акцията за изборите.

„ Получих и одобрих покана от CNN за спор на 27 юни. Предавам ти, Доналд. Както казахте: на всички места, когато и да е, на всяко място ", съобщи Байдън в обява в X.

По-късно Тръмп съобщи пред CNN: „ Отговорът е да, ще приема “.

В сряда сутринта двамата мъже обявиха, че са приели поканата и на ABC за осъществяване на втори спор на 10 септември.

От щаба на Байдън приканиха Тръмп да се включи в два президентски дебата, проведени от новинарски организации, и публично осведомиха Комисията за президентски диспути, че президентът няма да взе участие в авансово плануваните от нея есенни диспути. Бившият държавен глава бързо отговори, че е склонен с по-ранните диспути и съобщи, че ще одобри всеки модератор.

Дебатът през юни ще се организира в студиото на малкия екран в Атланта без наличието на аудитория – нетипично за дебатите сред претендентите за президент. Първите президентски диспути, излъчени по малкия екран, сред Джон Ф. Кенеди и Ричард Никсън през 1960 година, се организират в телевизионни студия без наличието на аудитория. След това има пауза до 1976 година, през която дебати не се организират, и от този момент те се водят пред аудитория, която е инструктирана да не подвига звук с изключение на първоначално и в края на дебата.

Модераторите на дебата и спомагателни детайлности ще бъдат обявени директно преди ТВ присъединяване на Байдън и Тръмп. Традиционни предизборните диспути в Съединени американски щати са през есента, малко преди изборите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР