Режисьорът на емблематичната мафиотска епопея “Кръстникът Франсис Форд Копола се

...
Режисьорът на емблематичната мафиотска епопея “Кръстникът Франсис Форд Копола се
Коментари Харесай

Франсис Копола се завръща на филмовия фестивал в Кан с римския епос „Мегаполис“

Режисьорът на емблематичната мафиотска епопея “Кръстникът ” Франсис Форд Копола се завърна на филмовия фестивал в Кан сфилма “Мегаполис ”, съобщи Българска телеграфна агенция. Това се случва 45години, откакто завоюва втората си “Златна палма ” за “Апокалипсис в този момент ” (1979) и 41 година, откакто стартира да написа сюжета на научнофантастичния филм " Мегаполис ".

Той започва сюжета за “Мегаполис ” през далечната 1983 година, само че планът му на стойност 120 милиона $, които идват от продажбата на личната му винарна, вижда бял свят едвам в този момент.

Не се разкрива доста за кино лентата, като се изключи че ще опише историята на архитекта Сезар Катилина, който желае да възвърне Ню Йорк след прелом в контрапункт с корумпирания кмет Франклин Цицерон, който въплъщава регресивната политика и алчността.

В изявление за Film Comment през 1983 година Копола споделя, че неговият упорит план е въодушевен от Древен Рим, когато „ всички бяха в гибелта, всички полезности се трансфораха в гонене на пари “. Филмът ще разкрие и отговорите на въпросите, които всеки носи в себе си - за това кои сме, къде сме и къде е човешката раса в този момент. Основната тематика, върху която е фокусирана римската приказка е „ утопичното общество “.

„ Начинът, по който ще го направя е в един тип комплицирана, романистична конструкция, която има антракт и доста странна втора половина, която продължава все по-късно и по-късно през нощта до секцията, която се занимава с три в сутринта в действителност е дива част, която в последна сметка слага основата за концепцията за химера в хода на тази луда илюзия, която продължава ”, споделя Копола в изявлението пред Film Comment през 1983 година

Текстът приготви Елиза Дечева, стажант-рпортер в Дарик
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР