Четирима души са задържани във Варна заради измами с ремонти

...
Четирима души са задържани във Варна заради измами с ремонти
Коментари Харесай

Задържаха четирима за измами с ремонти на покриви

Четирима души са арестувани във Варна поради измами с поправки на покриви. Арестуваните мъже са заплашвали своите жертви с физическа разпра и опожаряване на къщите им.

Групата е от град Игнатиево и е работила през последните две години. Рекламирала се е с разгласи в обществените мрежи и брошури в пощенските кутии, като пострадалите са най-вече самотно живеещи възрастни хора в областите Варна и Габрово.

Измамниците са предложили ниски цени за ремонтите. След като започнели работа, започвали да принуждават жертвите да им платят по-високи суми, изясни шефът на варненската полиция старши комисар Андрей Ангелов.

Всички арестувани са престъпно проявени, а един от тях е изпитателен период по присъда за машинация, заяви представителят на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров. Той добави, че на четиримата мъже са повдигнати обвинявания за измами в изключително огромни размери и изнудване.

Национална агенция за приходите прави инспекции и проверки на задържаните, техни близки и свързани с тях компании, разгласи шефът на териториалното бюро в морския град Властиана Николова.

Административният началник на Апелативна прокуратура Варна Станислав Андонов прикани други пострадали от незаконната групата да подадат сигнали.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР