Аз се опитвам винаги от даден дефект да го превърна

...
Аз се опитвам винаги от даден дефект да го превърна
Коментари Харесай

Инж.Атанасов: Парите за справедливия преход трябва да се използват правилно

Аз се пробвам постоянно от даден недостатък да го трансформира в резултат. Така желая да стане и с енергийния преход, който досега не е обективен за област Кюстендил. Това сподели кметът на града инж. Огнян Атанасов, който откри кръглата маса „ Реализиране на опциите “, проведена от „ Бранд Медия България “.

Събитието е част отпроекта „ Преход на опциите “, финансиран по политиката на доближаване на Европейския съюз.

Надявам се да намерим най-хубавите решения за района. Голямата стихия в бранш енергетика при нас мина преди 10 години, само че в този момент се обрисува нова стихия. Трябва да използваме средствата, планувани за обективен преход, по най-правилния метод, с цел да извлечем оптимални изгоди от тях “, сподели инж. Атанасов.

Неговата цел е да резервира в Кюстендил и района всички, които ще изгубят работата си поради прехода към зелена сила. „ А да не се случи както преди – хората да заминат за София или чужбина “, сподели кметът.

Модераторът на събитието – Славчо Нейков, ръководител на Управителния съвет на Института за енергиен мениджмънт – изнесе тревожна статистика за демографията в област Кюстендил. Според данните за 3 години региона е изгубила 3 – 4% от популацията си.

Темата за опазване на работните места и приходите, и изключително тематиката за демографията, е извънредно значима и сензитивна “, сподели Нейков.

Той предложи на локалната власт да насочва съответни и ясни послания към хората, тъй като централната и политическата власт в България насочва прекомерно разнопосочни послания, с което объркват обществото.

Нашата визия е ясна и я удостоверяваме неведнъж. Едната ни цел е да финансираме индустриалната зона в Кюстендил, която е на 190 декара – да я създадем съвременна и високотехнологична “, сподели инж. Атанасов.

По негова информация има капиталов интерес към тази зона, само че би трябвало да се откри обществено съфинансиране, с цел да се случи.

Между 150 и 200 индивида, всички с механически пълномощия, могат да бъдат наети в индустриалната зона. Има вложител, който обаче има потребност от грантово финансиране “, сподели кметът.

Той не даде конкретика за компанията, само че заяви, че става въпрос за една от най-големите компании в своя бранш и става въпрос за локален вложител.

Той изясни още, че общината има предпочитание да развива слънчевите панели по покривите на постройките – до 10 kW за лични потребности на хората от града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР