Във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев -

...
Във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев -
Коментари Харесай

Нинова: Правителството компенсира безсилието си със силови мерки

" Във връзка с наложеното несъгласие от президента Румен Радев - запасите на президента към Закона за действиятя по време на изключително състояние са основателни. Те повтарят нашите причини, изразени в Народното събрание, при разискването и гласуването ", написа ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в профила си във фейсбук.

" Многократно настоявахме държавното управление да показа проект за социално-икономически ограничения в поддръжка на засегнатите от рецесията, по този начин както направиха редица европейски държавни управления.Това не се случи в закона. Нещо повече - поискахме актуализация на бюджета с ясно написани средства за подкрепяне на семействата. И това наше предложение беше отхвърлено. Противопоставихме се на крайните ограничения, засягащи свободата на изложение и налагане на цензура. Гласувахме срещу текста, с който се наложи ограничение на свободата на словото. Не подкрепихме и възлагане на експлицитни пълномощия на армията в закона. Тя може да се включи и по в този момент настоящия закон, без да и се дават изключителни права ", зяви Нинова.

Според нея държавното управление компенсира безсилието си да се оправи с рецесията и хаоса, който е основало с прекалено нарастване на силовите ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР