Във високопланинското италианско селище Елва отказаха мобилен ваксинационен пункт. Решението

...
Във високопланинското италианско селище Елва отказаха мобилен ваксинационен пункт. Решението
Коментари Харесай

Селище в Италия отказа ваксинационен пункт

Във високопланинското италианско населено място Елва отхвърлиха мобилен имунизационен пункт. Решението е на локалната администрация. В Италия, имунизирането е наложително за някои трудови категории, напомня кореспондентът на БНР. 

Предложението на координационния център за незабавната епидемиологична обстановка за мобилен имунизационен пунк в Елва бе отхвърлено от кмета Джулио Ринаудо и по този метод отсрочено.

Той сподели, че „ броят на тези, които биха се ваксинирали е дребен, а тези, които са уверени да не се имунизират, остават уверени ”, уточнявайки, ”че имунизирането не е наложително и  почита решенията на  всеки един от жителите на Елва ”.

От началото на Covid пандемията единствено едно семейство е било под карантина, няма нито един признат в болница и са без инфектирани от пролетта до момента.

Посочва се, че e от значение  методът на живот на открит и чист планински въздух, броят на жителите и неналичието на струпване от хора.

Селището Елва е в Алпите – в област Пиемонте, на близо 1700 метра надморска височина. Труднодостъпно през зимата  и формирано от 22 махали то има 88 поданици, от които имунизирани са 32-ма и е измежду най-слабо имунизираните в страната. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР