"Във вилата са настанени 3-ма членове на терористичната организация Кюрдска

...
"Във вилата са настанени 3-ма членове на терористичната организация Кюрдска
Коментари Харесай

Българките в Турция са арестувани след анонимен сигнал

"Във вилата са настанени 3-ма членове на терористичната организация Кюрдска работническа партия (ПКК) ".Този неизвестен сигнал бил получен на електронната поща на Областната дирекция на полицията в турския град Айдън малко преди българките Веселина Абдулселямоглу, нейната щерка Мира Абдеселямоглу и британецът Джозеф А.Р. Да бъдат задържани, съобщи 24 Родопи.

Според източници, представени от медията, акцията бе извършена в сряда вечерта в къща за посетители в средиземноморския курорт Дидим. Конфискувани са телефони, преносими компютри, фотоапарат и видеокамери. При разпитите и от свалената информация от профилите в обществените мрежи на задържаните, станало ясно, че британецът е обвързван с въоръженото крило на сирийската Партия на демократичния съюз, който е считан за част от ПКК, а Мира е поствала фотоси, които са възприемат от турската полиция като агитация в интерес на терористите. Можеш да убиеш кюрд, само че в никакъв случай няма да убиеш Кюрдистан, тъй като даже и да смачкаш цветето, не можеш да спреш пролетта, гласи пост във профила на Мира Абдулселямоглу

Задържаните дами носят семейството Абдулселям. Бащата на Мира е Яшар Абдулселямоглу, който е от кюрдски генезис и е учител в катедрата по Иранистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски ".

При разпитите Мира обяснила, че е следвала право в Холандия и Англия, в края на 2015 година се срещнала с британеца в обществените мрежи, а в този момент дружно с майка си и с него пристигнали да летуват в Дидим преди 10 дни.

Възрастната българка към този момент е освободена, тъй като за нея не са открити доказващи виновността условия. Дъщеря й Мира споделила пред проверяващите, че майка й не знае какво качва тя в интернет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР