Във видео обръщението си от тази сутрин украинският президент Володимир

...
Във видео обръщението си от тази сутрин украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски: Нашата фронтова линия е осеяна с телата на руснаци и никой не ги прибира

Във видео обръщението си от тази заран украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че от началото на нашествието на Русия в Украйна са починали 14 хиляди съветски бойци и прикани обществеността в Русия да обърне внимание на това, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

"На горещите точки с тежки боеве нашата фронтова линия на защита е на процедура осеяна с телата на съветски бойци ", сподели той и добави, че никой не прибира тези тела. Зеленски означи, че е наясно, че Русия разполага с съвсем безграничен запас от бойци и военна техника. "Но бих желал да узная от жителите на Русия - какво ви стана през тези години, че вие не забелязвате своите загуби? ", запита реторично президентът.

В обръщението си Зеленски повтори, че до момента 14 хиляди съветски бойци са починали. "Това са 14 хиляди майки, 14 хиляди татковци, съпруги, деца, родственици, другари и вие не ги ли забелязвате? ", възкликна той.

Украинските данни за починали руснаци не могат да бъдат удостоверени от самостоятелен източник, нито могат да бъдат тествани формалните данни на Киев за починали украински бойци (преди към седмица бе обявено, че те са към 1300), акцентира ДПА. Досега Москва е удостоверила единствено 500 убити съветски бойци в така наречен специфична военна интервенция в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР