Във Великобритания започва официално разследване срещу експремиера Дейвид Камерън заради

...
Във Великобритания започва официално разследване срещу експремиера Дейвид Камерън заради
Коментари Харесай

Разследват Дейвид Камерън за лобиране пред министри за финансист

Във Англия стартира публично следствие против експремиера Дейвид Камерън поради опити да лобира пред министри в интерес на финансиста Лекс Грийнсил. Това заяви през днешния ден таблоидът " Сън ", представен от Ройтерс.

Разследването евентуално ще бъде без значение и осъществявано от името на държавното управление, твърди Би Би Си. Ройтерс уточни, че не е в положение да ревизира достоверността на медийните изявления.

Докато Камерън е бил министър председател през 2010-2016 година, австралийският банкер Грийнсил е бил поканен да работи за държавното управление, с цел да усъвършенства неговата " успеваемост ". След като напуща поста си, Камерън става консултант във финансовата компания на австралиеца, която в този момент е в неплатежоспособност. Според " Файненшъл таймс " и " Сънди таймс " Камерън се е обръщал непосредствено към министри, лобирайки за " Грийнсил кепитъл ", в това число е изпращал есемеси на финансовия министър Риши Сунак и е уредил частна среща на пиво сред Грийнсил и здравния министър Мат Ханкок.

В първото си изказване по случая през вчерашния ден Дейвид Камерън съобщи, че в контактите си с сегашния кабинет не е нарушил нито етичния кодекс, нито държавните правила. " Придържах се към разпоредбите и намесата ми не докара до смяна в позицията на държавното управление ", сподели той. Камерън призна само, че връзката с държавното управление е трябвало да минава през по-официални канали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР