Във Великобритания се очаква ритуалът по провъзгласяване на възкачването на

...
Във Великобритания се очаква ритуалът по провъзгласяване на възкачването на
Коментари Харесай

Очаква се церемонията по официалното обявяване на Чарлз III за крал на Великобритания

Във Англия се чака ритуалът по прокламиране на възкачването на Чарлз Трети на трона след гибелта на майка му - кралица Елизабет Втора.

Това става по време на среща на по този начин наречения Съвет за възкачването, на който по традиция участват членове на Тайния съвет - съветници на монарха, настоящи министри и някогашни министър председатели. Ще участва и синът на краля - принц Уилям.

За първи път ритуалът, който ще се състои в двореца Сейнт Джеймс, ще бъде излъчен директно по малкия екран.

Първото предизвикателство пред новия английски крал Чарлз Трети ще е да опази единството на самото кралство. Това мнение изрази в изявление за БНР политическият анализатор на Би Би Си Роб Уотсън, като регистрира голямата социална тежест, която имаше умрялата кралица Елизабет Втора.

" По време на нейните 70 дни на трона английската промяна беше невероятна – от империя в постимперска мощ, от бяла нация в многонационална, мултиетническа, многорасова и мултирелигиозна нация… Присъединяването към Европейски Съюз и излизането от него. През цялото това време тя осигуряваше чувството за непоклатимост. Така че от огромна значимост е дали крал Чарлз Трети ще съумее да бъде, както майка си, същата заварка, която държи Обединеното кралство цяло. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР