Във Великобритания назрява криза за преподаватели по шахмат в училищата

...
Във Великобритания назрява криза за преподаватели по шахмат в училищата
Коментари Харесай

Във Великобритания назрява криза за преподаватели по шахмат в училищата

Във Англия назрява рецесия за преподаватели по шахмат в учебните заведения след небивало повишаване на известността на играта.

Британският интернационален занаятчия Малкъм Пейн , който е създател на благотворителната организация „ Шах в учебните заведения “, съобщи, че заради небивалото възобновяване на интереса към играта държавните учебните заведения изпитват съществени усложнения да намерят учители. Пейн акцентира, че казусът главно е финансов, тъй като това не се следи в частните учебни заведения, където преподавателите по шах са добре платени. Той прикани неговите сътрудници да откликнат на потребността на учебните заведения.

Популярността на шахмата нараства лавинообразно през последните 10 години, изключително с огромните благоприятни условия за игра онлайн. През последните две години към 300 съществени учебни заведения в Англия са добавили шахмата като дисциплинираност в просветителната си стратегия. Джема Портър, която е учител в главно учебно заведение в Западен Лондон, съобщи, че шахматът оказва помощ доста на децата да схващат какво би трябвало да вършат в живота и в образованието, тъй като ги учи, че би трябвало да се вършат добре премерени ходове, с цел да се реализира главната цел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР