Във Великобритания бе отправен призив към хората, които трупат неизползвани

...
Във Великобритания бе отправен призив към хората, които трупат неизползвани
Коментари Харесай

Призовават британците да даряват дребните монети, които държат по домовете си

Във Англия бе насочен апел към хората, които натрупат неизползвани монети у дома, да ги дадат за благотворителни цели, защото даренията на пари в брой мощно са намалели.

По данни на банките британците държат по домовете си към 50 милиона паунда под формата на дребни монети.

Изчислено е, че 6 на всеки 10 британци натрупа дребни монети у дома без да имат планове да ги харчат и след облекчаването на рестриктивните мерки, свързани с Covid-19. Данните демонстрират, че по време на локдауните мощно е спаднала благотворителната интензивност, а самите хора избират да пазарят с карти, каквато, в действителност, беше и рекомендацията на доста от търговците на дребно, чиито магазини останаха отворени. 

Установено е, че когато хората получават огромни количества ресто в монети, те харчат назад тези от 1 или 2 паунда, а по-дребните и най-много от 1, 2, 5 или 10 пенса поставят в касички или буркани и не помнят за тях. 

Благотворителните организации, които регистрират спад в директните приходи, виждат в предаването на тези пари късмет да подобрят приходите, с цел да могат и те от своя страна за окажат нужната помощ в сложните време за някои хора. 

Ерик Лийндърс от огранизацята UK Finance е представен от Би Би Си да споделя, че „ пусането на дребните монети в кутийка за благотворителни помощи е прелестен метод да се помогне на хората в потребност “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР