Във вече освободените киевски предградия собственици на разрушени бизнеси и

...
Във вече освободените киевски предградия собственици на разрушени бизнеси и
Коментари Харесай

Опустошителната война: Разрушени животи, домове и бизнеси след сраженията


Във към този момент освободените киевски покрайнини притежатели на разрушени бизнеси и жилища не знаят по какъв начин ще си стъпят още веднъж на краката. Репортаж на специфичните пратеници на bTV Стоян Георгиев, Александр Осиченко и Ивайло Ангелов.

„ Светът на насладата и удоволствието “ - подобен бил слогана на този развлекателен и търговски център с киносалони и занимания сред Ирпен и Буча. Разрушен при започване на месеца.



Собственикът Андрей Дюбенко не има вяра, че някой ще заплати за унищоженият му бизнес. Пред сходен проблем е изправен всеки украинец, чиито дом е погубен от съветската войска. Сергей от Ирпен ни демонстрира дома си. „ Ето това е колелото ми. Тук беше леглото, инструментите ми. Трябва да заплаща Русия. Защо жители на друга страна унищожават моето имущество? Конкретно какво аз съм направил на някой руснак?”, споделя той.



Целият блок на Андрей не може да бъде възобновен поради високата температура от гърмежите, унищожили арматурата. Всеки втори блок в Ирпен ще има същата орис - да бъде опустошен.



„ Ще напиша тъжба в прокуратурата в Украйна: Моят дом е опустошен. Те ще ми отговорят - опустошен е вследствие на военни дейности. Тогава би трябвало да се обърнем към европейски съд по отбрана на правата на човека”, споделя Андрей.

Русия не е обявявала война на Украйна, а по какъв начин ще бъде квалифицирано официално това разрушение на бизнеси, къщи, жилища и коли към момента не е известно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР