Във Варненския апелативен съд започна дело за изнудване срещу подсъдимите

...
Във Варненския апелативен съд започна дело за изнудване срещу подсъдимите
Коментари Харесай

Съдят Веселин Марешки за изнудване

Във Варненския апелативен съд стартира дело за изнудване против подсъдимите Веселин Марешки и Красимира Колева. Производството пред въззивната инстанция е формирано по митинг на прокуратурата и тъжба на частния обвинител и цивилен просител Асен М., с които се желае анулация на оправдателна присъда, постановена от Окръжен съд – Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативен съд – Варна.

Съдебният състав счете за належащо да обясни имуществени връзки сред двамата подсъдими, каквито в митинга се твърди, че съществуват. Веселин М. и Красимира К. отхвърлиха да дават пояснения. Затова съдът реши за нужно да откри обстоятелствата посредством писмени доказателства и разпит на очевидец, който ще бъде свикан.

Предмет на въззивна инспекция е присъда от 18 октомври предходната година, с която Варненският областен съд е признал за почтен подсъдимия Веселин М. по обвиняването, че в интервала 9 октомври - 16 ноември 2014 година за да принуди Асен М. да поеме имуществено обвързване - да му заплаща ежемесечно сума в размер на 10 хиляди лева, го заплашил с увреждане на имущество - разрушение на стопанисваното от него заведение и с друго незаконно деяние с тежки последствия - основаване на спънки и прекратяване на комерсиалната активност на заведението. Деянието било съпроводено с заличаване и разваляне на имущество и е предизвикало обилни вреди в размер на 14 838,37 лева Подсъдимата Красимира К. също е била оправдана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР