Във въоръжените сили на Беларус започна обучение по бойна готовност,

...
Във въоръжените сили на Беларус започна обучение по бойна готовност,
Коментари Харесай

Пред война ли е Беларус : подготвят военните си за прехода от мирно към военно време

Във въоръжените сили на Беларус стартира образование по бойна подготвеност, военнослужещи се образоват в прехода от спокойно към военно време. Това оповестиха от Министерството на защитата на републиката, съобщи БЕЛТА.

Отбелязва се, че занятията по бойна подготвеност бяха проведени след идващото повикване на военна работа и прекосяването на програмата за първична военна подготовка от новодошлите.

Различни категории военнослужещи, поделения, военни елементи, формирования и органи на военното командване и ръководство ще преминат поредност от профилирани образования, ориентирани към „ използване на ограничения за прекосяване от спокойно във военно време “, оповестиха от ведомството, представено от Лента.ру.

От министерството допълниха, че образованието се организира в сходство с проекта за образование на Въоръжените сили през образователната 2021/2022 година.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко оцени мощта на републиката от военна позиция и сподели, че " тя е много способна да устои на най-големите страни ". В актуалните условия изходът от военните дейности съгласно него не зависи толкоз от размера на армията, написа Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР