Във федералната провинция Берлин спират да ваксинират жени под 60

...
Във федералната провинция Берлин спират да ваксинират жени под 60
Коментари Харесай

Берлин спира да ваксинира жени под 60 години с AstraZeneca

Във федералната провинция Берлин стопират да имунизират дами под 60 години с AstraZeneca. Мярката идва, откакто в Германия бяха регистрирани общо 31 случая на мозъчни тромбози. Девет души са умряли.

Институтът " Паул Ерлих ", който дава отговор за сигурността и контрола над имунизациите в Германия разгласи, че са регистрирани общо 31 случая на венозни мозъчни тромбози след имунизация с британско-шведската ваксина. Девет имунизирани са умряли.

Седем дами под 60-годишна възраст

С изключение на два случая, всички останали произшествия са били свързани с дами на възраст сред 20 и 63 години. Двамата мъже са били надлежно на 36 и на 57 години.

Германската федерална провинция Берлин и двете огромни клиники „ Шарите “ и „ Вивантес “ преустановиха имунизирането на дами под 60 години с препарата на AstraZeneca. Говорителката на „ Шарите “ Мануела Цингл съобщи през днешния ден: „ От позиция на клиниката, тази стъпка е нужна, защото в това време станаха известни нови мозъчни тромбози на имунизирани дами в Германия “.

В най-многолюдната немска провинция Северен Рейн-Вестфалия ръководителите на пет от общо шестте академични клиники също се изрекоха за краткотрайно прекъсване на имунизациите измежду по-младите дами.

" Рискът е прекомерно висок "

Рискът от нови смъртни случаи е прекомерно висок, се споделя в тяхно взаимно писмо до здравните министри на провинцията и на федерацията, представено от организация ДПА.

От „ Шарите “ акцентират въпреки всичко, че мярката е единствено защитна. Сред тамошния личен състав, имунизиран с AstraZeneca, не е имало никакви затруднения. Досега там са употребявани общо 16 000 дози, огромна част от които - точно от английската ваксина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР