„Вътрешнопартийният избор се практикува в няколко европейски държави. Държави, в

...
„Вътрешнопартийният избор се практикува в няколко европейски държави. Държави, в
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Смисълът на вътрешния избор е да спечели и доверието на обществото


„ Вътрешнопартийният избор се практикува в няколко европейски страни. Държави, в които по времето на акцията всички претенденти се пробват да печелят доверието не просто на своите членове и симпатизанти, а с концепциите си да печелят доверие и на тези отвън партията”. Това съобщи на среща с членове на Българска социалистическа партия в Перник претендентът за ръководител на партията Кирил Добрев.

Той изясни, че претендентите там се срещат най-малко един път седмично и дискутират дори по избрани тематики, освен концепциите си. „ Там чувството е, че са хора в една лодка - в една партия. Там не е значимо кой ще завоюва надпреварата, а това концепциите, които излизат на открито към хората, които не са обвързани с партията, да бъдат толкоз прогресивни и смислени, че обществото да се заинтересува. В тези страни хората слушат концепциите и намират своите аргументи да се включат в редиците на партията, която в този миг прави своя вътрешнопартиен избор”, описа още Добрев. Той не скри разочарованието си, че акцията е била гневна и нападателна към тези, които се осмелиха да се заявят и да изложат своите причини, за какво се кандидатират. „ Такава акция не съм срещал даже от съперниците ни от другите политически партии”, добави Добрев.

Той продължи, че програмата, с която се явява на тези вътрешнопартийни избори, е направена от колектив, от екип, тъй като „ аз нямам претенцията да запознат съм всичко”. По думите му политиката е екипна работа и разговор. „ Нещо, което липсва сега в Българска социалистическа партия и е първата причина, която ме накара да се кандидатирам за ръководител. Никой няма право да трансформира същността на нашата партия. Българска социалистическа партия е оживяла през всичките тези години, тъй като е била националноотговорна, тъй като хората са ни избирали в сложни за страната моменти, тъй като сме вдъхнали доверие”, сподели в умозаключение Кирил Добрев.

Материалите в рубриката са предоставени от претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия и се разгласяват без промени от редакцията. Редът за публикуването им е избран от чоп, изтеглен от ЦКПИ на 10 август.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР