Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че от началото на година

...
Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че от началото на година
Коментари Харесай

Радев: Няма да учим престъпниците как правилно да взривяват банкомати

Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че от началото на година до момента има пет случая на взривени банкомати като три от тях са били тази нощ. Това е впечатлило Министерство на вътрешните работи. Коментарът на министъра пристигна по време на годишната среща на министри от Европейския съюз и техни сътрудници от Западните Балкани под егидата на Естонското председателство.

Радев увери, че полицията работи старателно по откриване на причинителите на гърмежите, " с цел да разберем тези нови приоми, ние ги знаем в действителност ". Той съобщи, че случите нямат общо между тях, а той е разпоредил на професионалното управление на ведомството да прегледа напътствията, които е дало Министерство на вътрешните работи на банките и други оператори с пари. Освен това да откри дали те са били изпълнени и по какъв начин изобщо си разрешавали и от време на време успявали тези хора да прекрачат закона.

По думите на негов сътрудник от Западните Балкани гърмежите на банкомати било мода при тях преди година, описа Радев. " Бързо се учат нашите нарушители. Мога да кажа, че те дори не го вършат вярно, само че няма да ги учим по какъв начин става това. Но към този момент виждам, че се учат. Много бързо ще се оправим с тези, които по този метод разрушават ", изясни още вътрешният министър.

Попитан няколко пъти за какво се случва това, той съобщи, че не може да каже, защото не е част от професионалното управление. Лесният отговор бил, че на причинителите по този начин им било по-лесно да вземат парите, само че работа на Министерство на вътрешните работи е да ги затрудни и дори да го направи невероятно.

По думите на Радев гърмежите не са били направени от проведени причинителите, а били разследване на спорадични дейности. Допълни, че за един от случаите към този момент има обвинен, само че отхвърли повече информация.

На въпрос дали го тормози предизвестието на синдикатите за митинги след началото на българското европредседателство, Радев съобщи, че това ще е някакво стеснение. Увери, че е приказвал със синдикатите и митингите щели да го бъдат " по верния метод - в извънработно време, без униформи ". Да не основават компликации и по опазването на реда и сигурността по време на председателството, това ми стига ". Той съобщи още, че до момента в който има синдикати, ще има митинги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР