Вътрешният министър Калин Стоянов е в Пловдив, за да представи

...
Вътрешният министър Калин Стоянов е в Пловдив, за да представи
Коментари Харесай

МВР министърът благослови ново шефско назначение, каза има ли чистка

Вътрешният министър Калин Стоянов е в Пловдив, с цел да показа новия шеф на полицията в града. Това е Георги Чергов, който е кадър на ГДБОП. До оставката на досегашния шеф Васил Костадинов се стигна след серията митинги на жителите от Цалапица против забавеното следствие на убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Междувременно беше отхвърлен краткотрайно от поста и началникът на Районното полицейско ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев.
-->
Министър Стоянов съобщи, че познава чудесно качествата, опциите и опита на Георги Чергов и най-много резултатите, които е постигнал.

" Аз персонално съм работил с него в предходното си качество като шеф на ГДБОП. Гласувам му доверие, уверен съм, че оптимално бързо ще оправдае това доверие ", сподели министърът.

Първите задания, които му се слагат, е изрично да се избегнат случаи като тежкото закононарушение в Цалапица.

Стоянов съобщи, че се надява да потуши напрежението там. Разбира хората и се надява оптимално бързо упрекнатият за убийството да бъде доведен в България и да бъде осъден. В момента се работи в тясно взаимоотношение с партньорските служби, където се допуска, че се намира причинителят и Стоянов счита, че в най-скоро време той да бъде арестуван и доведен у нас.

По-големият състав на жандармерията в града Стоянов обясни като процесуално-следствените дейности, които през днешния ден ще се правят там. Направена е съгласуваност със службите, които да припокрият региона и да не позволен публични нарушавания. Ще се прави следствен опит, сподели Стоянов.

Министърът посочи, че и сега текат инспекции в районното ръководство в Стамболийски. Очаква се резултат в скоро време. До момента е открито, че има " тотално скъсана връзка сред ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив и районното ръководство ".

" Категорично декларирам, че откакто сме подготвени с резултатите, всички чиновници на ОДМВР-Пловдив и районното ръководство, които са направили непозволени дейности или са бездействали, ще понесат своята отговорност, в тази връзка и наказателна ", сподели Стоянов.

Вътрешният министър изрично съобщи, че в Министерство на вътрешните работи не се прави чистка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР