Вътрешният министър Христо Терзийски отрече да има целенасочено намаляване на

...
Вътрешният министър Христо Терзийски отрече да има целенасочено намаляване на
Коментари Харесай

МВР засилва проверките на пътя за дрога и алкохол

Вътрешният министър Христо Терзийски отхвърли да има целеустремено понижаване на броя тествани водачи за алкохол или приложимост на опиати. Той цитира, че в случай че през 2019 са купени 9010 теста, то от началото на годината те към този момент са над 28 000. Предвижда се през 2021 да бъдат купени 44 000 теста.

Това стана ясно от отговора на Христо Терзийски на днешния парламентарен надзор.

„ За предварителна защита и надзор на скоростта използването на алкохол и опиати пътна полиция организира годишно над 30 акции под общото мото „ Животът е с преимущество “, „ Пешеходци в сигурност “, „ Децата потеглят на учебно заведение “, „ Зима “ и други “, сподели министър Терзийски.

От Министерство на вътрешните работи се употребяват тестови касети, " Дрегер мил тест 5000 ", посредством слагането им в анализатор. Проверката се прави на място от полицейските чиновници, като резултатът се получава на момента.

До октомври 2020 година са закупени общо 28191 полеви теста, от които 18481 тестови касети плюс 40 анализатора за тях, както и 9710 еднократни теста. За 2021 година е планувано закупуването на 44000 тестови касети и в допълнение 155 анализатора за тях, разкри вътрешният министър.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР