Вътрешният министър Бойко Рашков обяви от парламентарната трибуна, че ще

...
Вътрешният министър Бойко Рашков обяви от парламентарната трибуна, че ще
Коментари Харесай

Рашков стяга примката. Дава Гешев на прокурор

Вътрешният министър Бойко Рашков разгласи от парламентарната естрада, че ще сезира избран прокурор за дейностите на основния прокурор Иван Гешев и ще чака този обвинител да прояви кураж.

Рашков заяви това по време на чуването си във връзка отчета му, въз основа на който правосъдния министър Янаки Стоилов изиска предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев. След 7 часа диспути през вчерашния ден Висш съдебен съвет сподели, че няма съображение да преглежда настояването.

Рашков акцентира, че съгласно Наказателния кодекс оповестението на сведения, събрани със СРС, е инкриминарано. Той посочи, че ще сезира прокурор с тази част от сигнала, импортиран във Висш съдебен съвет, която касае тези дейностите на основния прокурор.

" Подобен случай имаме и във връзка с подслушването на жители. Тези мероприятия са свързани с един обвинен. Там бяха изнесени данни, събрани със СРС от диалог с този човек, с този обвинен на един някогашен народен представител, на един публицист. Другата седмица ще питате подслушвани ли са публицисти и аз ще кажа - да. Никой няма право да издава сходна информация обществено, тъй като визира ползите на тези жители, които нямат безспорна никаква връзка с каквото и да било закононарушение ", акцентира още Бойко Рашков.

Бойко Рашков съобщи, че до момента нито един прокурор не е показал кураж да образува такова произвеждане, макар че Конституционният съд е обяснил, че всеки прокурор у нас има право да стартира такова наказателно произвеждане.

Според Рашков основният прокурор е направил закононарушение при разпространение на информация, събрана със специфични разследващи средства. По думите му дейностите на основния прокурор не са били стимулирани с някаква процесуална цел, а само, с цел да се притиска президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР