Вътрешният министър Бойко Рашков даде заявка за сериозни структурни промени.

...
Вътрешният министър Бойко Рашков даде заявка за сериозни структурни промени.
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: МВР е много проветриво, всяка реформа се посреща на нож

Вътрешният министър Бойко Рашков даде поръчка за съществени структурни промени. Синдикатите оповестиха, че са подготвени да стачкуват и желаеха среща с Кирил Петков.

"МВР е извънредно тежка и консервативна конструкция. Каквато и промяна да се прави там, тя се посреща на нож. Когато аз бях министър, започнахме девоенизацията от администрацията. Тръгнаха клюки, че ще понижим заплатите, ще увредим чиновниците, такова нещо не се случи ", разяснява някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на.

Той акцентира, че каквато и промяна да следва, тя би трябвало да бъде добре обяснена на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

"Това ще помогне на хората да одобряват измененията умерено. И преди е имало хрумвания Пожарната да бъде изведена от Министерство на вътрешните работи. Но хората, които работят там, са привикнали с тези условия и тази конструкция. Не знам дали ще се ръководи по-добре, в случай че не е в структурата на Министерство на вътрешните работи. В предизборна конюнктура постоянно се приказва, че вътрешното министерство има голям бюджет и имаме най-вече служители на реда на глава от популацията. В същото време не се взима поради, че в тази численост влизат и хората, които нямат полицейски функционалности ", акцентира някогашният вътрешен министър пред Bulgaria ON AIR.

Йорданов е уверен, че няма причина да се бърза с промените във вътрешното ведомство.

"Всичко може да се направи, стига да има благосклонност и добър разговор сред управлението и чиновниците. През последните 12 година имаше доста митинги поради неналичието на диалози ", напомни той.

Според него в Министерство на вътрешните работи има незабавна потребност от поправки на сградния фонд и решение на проблеми с техниката. Той е уверен, че от войната сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата никой не печели.

"Няма печеливш, всички са губещи. Обществото имаше опция да види, че прокуратурата се нуждае от незабавни и съществени промени. Протестите носиха в себе си две имена - Бойко Борисов и Иван Гешев. А тези митинги бяха подкрепени от 75% от българските жители ", напомни Емануил Йорданов.

А като главен минус на поста вътрешен министър той уточни честите смени.

"В рамките на един мандат могат да бъдат свършени доста неща. Проблемът е, че от началото на прехода един министър е имал цялостен мандат - проф. Георги Петканов. Много мощно течение има в Министерство на вътрешните работи. Понякога няма последователност, времето за промени не доближава ", съобщи ексвътрешният министър.

Той предсказа сполучлив мандат за Бойко Рашков, в случай че върви по пътя, по който е тръгнал.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР