Васил Христов е новият помощник-треньор на баскетболния шампион на България

...
Васил Христов е новият помощник-треньор на баскетболния шампион на България
Коментари Харесай

Асистент на Росен Барчовски става помощник в Балкан

Васил Христов е новият помощник-треньор на баскетболния първенец на България Балкан (Ботевград). 34-годишният експерт ще оказва помощ със знанията си на старши треньора Петър Златанович, оповестиха публично от клуба.

Роденият в София ментор сменя на поста Преслав Пешев. 

" Младият, само че доста умел Христов, понастоящем е един от асистентите в щаба на националния ни мъжки тим. На клубно равнище той идва от тима на Рилски състезател (Самоков), където през предишния сезон изпълняваше същата роля. Срещу името му стоят още няколко сезона като помощник-треньор в НБЛ. Миналата година той зае поста на селекционер на националния тим на България за младежи до 20 години, който се класира на десета позиция на провелото се през лятото Европейско състезание в дивизия Б в Скопие, като тройна въртележка го остави отвън конкуренцията за призовите места.  Освен това, Христов има още шест участия на европейски шампионати с подрастващи обединения и над 10 години опит с подрастващи в школите на Спортни гении и Лукойл Академик ", пишат от лагера на Балкан на клубния уеб страница.

Като играч Васил Христов е играл за тимовете на Славия (София) и НСА (София).  Завършил е НСА " Васил Левски " със компетентност " Баскетбол " и е магистър по " Спортна публицистика ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР