Васил Божков съобщи в социалната мрежа фейсбук, че Георги Попов,

...
Васил Божков съобщи в социалната мрежа фейсбук, че Георги Попов,
Коментари Харесай

Сийка Милева: ОАЕ екстрадират Георги Попов

Васил Божков заяви в обществената мрежа фейсбук, че Георги Попов, един от най-приближените до предприемача, се връща по лична воля през днешния ден в България. Пред бТВ обаче представителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи, че Обединените арабски емирства екстрадират Попов.

„ Още на 5 май тази година се получи писмо с особена значимост от дирекция „ Международно оперативно съдействие “ посредством Интерпол - Абу Даби. В това писмо се сочи, че правосъдните управляващи на Обединените арабски емирства са позволили екстрадицията на Георги Попов. Екстрадицията бе по молба на основния прокурор на България “, изясни Милева.

Тя напомни, че Георги Попов е бил разгласен за интернационално търсене по отношение на присъединяване му в проведена незаконна група, ръководена от Васил Божков и с присъединяване на длъжностни лица. Групата е била основана за осъществяването на тежки умишлени закононарушения – изнудване, насила, подкупи на длъжностни лица, търговия с въздействие и длъжностни закононарушения.

" В изпратеното писмо е посочено още, че лицето е арестувано и българските управляващи следва в 15-дневен период да извършат фактическото приемане по направен за това проект от Главна дирекция „ Охрана “ при Министерство на правораздаването. Предложеният проект за предаването на лицето беше признат и от управляващите на Обединените арабски емирства ", разясни още представителят на основния прокурор.

Тази заран обвиненият Георги Попов е предаден на чиновници на Главна дирекция „ Охрана “, на които е предоставено да го съпровождат в полета от Дубай за България.

На Попов е публикуван краткотраен паспорт. Той ще бъде конвоиран до арест на територията на страната, осведоми Сийка Милева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР