Вашият часовник няма никаква власт. Малдивите със сигурност са дестинация,

...
Вашият часовник няма никаква власт. Малдивите със сигурност са дестинация,
Коментари Харесай

Малдивите побеждават официалното часово време

Вашият часовник няма никаква власт.
Малдивите сигурно са дестинация, която притегля милиони туристи. Водата е тюркоазена, климатът е извънредно прелестен, обслужването е необикновено, само че най-важното е, че тук даже времето няма власт.

Малдивите имат по този начин нареченото " островно време " и постоянно връщат стрелките по този начин, че човек да се откъсне от последното си задължение. Повечето хотели разполагат с часовници, само че доста постоянно са към час напред от формалното часово време, което е Гринуич +5.



Всеки нов посетител си мисли, че това е опит за съкращаване на известния джет лаг, само че самото пояснение е малко по-странно и господин Мохит Дембла признава, че главната концепция е да отговори на разнообразните потребности на своите клиенти. Почти всички огромни курорти на острова са със лично време.

За мнозина е доста необичайно, че въобще се разяснява някакво часово време като разлика, въпреки всичко няма нещо толкоз съдбовно от един час напред.



Тайната се крие другаде, множеството курорти имат задоволително дневна светлина и сигурно могат да отговорят на общоприетите потребности на своите клиенти. Проблемът е, че на Малдивите има задоволително занимания като гмуркане, разходки, корабоплаване с яхта, спа процедури и доста други.

Тъй като не постоянно има задоволително време за всичко, множеството острови основават свое часово време и са подготвени да прибавят един час светлина, в това число и за по-красивите залези, способни да оставят всеки посетител без думи.



С смяната на часовете, слънцето изгрява към 7 часа сутринта, вместо в 6 часа сутринта, както би трябвало да се случва по формалното време. Други курорти на Малдивите също са последвали този образец, само че вместо " островно време ", часовата разлика се кръщава на самия хотел и постоянно изяснява каква тъкмо е повода.

Ако слънцето изгрява в 7 сутринта, разумно е, че ще залезе в 7 часа и 15 минути вечерта, а гостите могат да се възползват от всички предлагани услуги, а най-важното е, че ще бъдат малко по-далече от високите температури, измервани най-вече на обед.
 Снимка: iStock by Getty Images
Промяната разрешава и на множеството посетители да седнат на откритите веранди и да вечерят, до момента в който следят залеза и се любуват на невероятната панорама. Курортите имат специфична стратегия за по този начин наречения " златен час ".

Практиката е наложена с години, само че всеки нов клиент е малко сюрпризиран от разликите. Персоналът е инструктиран да помогне и да изясни точния час за настаняване и освобождение на стаите, както и квалифицираните прехвърляния до летището.



Не всички курорти следват островното време, Курумба продължава да пази формалното време, защото е първият в историята на Малдивите и се стреми да резервира всичко в истинския му тип. Али Фарук е на мнение, че не желае да обърква гостите си. Курортът отваря порти през 1972 година и просто няма потребност от по-сериозни и обилни проблеми. Курортът се намира доста покрай летището, затова няма потребност да се губи време.
 Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos
Малдивите имат обща повърхност от 90 хиляди квадратни километра и множеството огромни курорти са ситуирани на обособен остров. Много от трансферните полети са лимитирани и не могат да летят след залез. Това е ѝ повода да има толкоз внимание към светлата част на деня. Политиката на Малдивите е ясна - всички се стремят да запазят безгрижното въодушевление и успокоение, както и да вземат най-хубавото от часовата зона, въпреки и същата даже да не съществува публично.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР