Вашингтон. Законодателите в САЩ изключиха разпоредбата за налагане на санкции

...
Вашингтон. Законодателите в САЩ изключиха разпоредбата за налагане на санкции
Коментари Харесай

ВЗГЛЯД: В САЩ изключиха санкциите срещу „Северен поток 2“ от бюджета за отбрана

Вашингтон. Законодателите в Съединени американски щати изключиха наредбата за налагане на наказания против газопровода „ Северен поток 2 “ от контрактувания проектобюджет за защита, оповестява съветският вестник ВЗГЛЯД .

„ (Законопроектът) включва 4 милиарда $ в Европейската самодейност за въздържане (EDI) и спомагателни вложения за задачите на EDI, почти 569,8 милиона $, в сравнение с бе настояването (Белия дом) “, съгласно законопроекта, оповестен от профила на Камарата на представителите на Съединени американски щати.

В петък американските сенатори не съумяха да се спогодят за промени в бюджета за защита заради различия по отношение на „ Северен поток 2 “. По-рано Съединени американски щати дадоха обещание да продължат да постановат наказания против газопровода в сходство със Закона за отбрана на енергийната сигурност на Европа (PEESA).

Във Вашингтон включването на транспортен съд на федералната немска провинция Мекленбург-Предна Померания в листата със наказания беше наименуван „ съдбовен сигнал “. Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин наложи наказания против основаната в Кипър компания Transadria и кораба Marlin, плаващ под съветски байрак.

Кремъл назова новите наказания противозаконни и неправилни, изключително на фона на опитите за определяне на разговор сред Русия и Съединени американски щати. Външният министър Сергей Лавров означи, че западните страни, водени от Съединени американски щати, постановат наказания „ на всичко поред, с или без причина “.

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов на собствен ред акцентира, че опитите на Съединени американски щати да водят „ разговор посредством наказания ” с Русия са неприемливи и нарушават интернационалното право. Тогава стана известно, че администрацията на Байдън се опълчва на самодейността на Конгреса за нови наказания против съветския газопровод „ Северен поток-2 “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР