Вашингтон/Сочи. Преговорите чрез телеконферентна връзка между държавния глава на САЩ

...
Вашингтон/Сочи. Преговорите чрез телеконферентна връзка между държавния глава на САЩ
Коментари Харесай

ТАСС: Преговорите между Путин и Байдън продължиха повече от два часа

Вашингтон/Сочи. Преговорите посредством телеконферентна връзка сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и президента на Руската федерация Владимир Путин продължиха малко повече от два часа, оповестява TACC .

Разговорът сред водачите на двете международни суперсили стартира към 17:08 часа българско време. Както беше обявено по-рано, срещата беше планувана за разискване на обстановката към Украйна и тематиката за напредването на НАТО на изток, стратегическата непоклатимост, двустранните въпроси, както и районната сигурност, в това число обстановката в Афганистан.

В началото на телеконференцията Путин и Байдън си размениха поздрави, а президентът на Съединени американски щати изрази вярата си за среща лице в лице с съветския водач в бъдеще. По-нататъшните договаряния се организираха при закрити порти.

Телеконференцията беше проведена благодарение на предпазена видеовръзка, употребена за първи път. Путин се свърза с президента на Съединени американски щати от резиденцията в Сочи.

Както оповестява Bloomberg, Байдън, след диалозите с съветския водач, има намерение да разиска техните резултати със своите европейски съдружници.

Това е петият диалог сред държавните глави, откогато Байдън встъпи в служба като американски президент. Досега двамата са разговаряли по телефона три пъти, а в средата на юни организираха персонална среща в Женева. Тогава диалогът сред Путин и Байдън продължи съвсем два часа и съгласно двете страни беше градивен. Срещата на върха на Руската федерация и Съединени американски щати в Женева беше първата от 2018 година насам.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР