Вашингтон ще засили търговските си отношения с Тайван, а американски

...
Вашингтон ще засили търговските си отношения с Тайван, а американски
Коментари Харесай

Белият дом: Вашингтон ще засили търговските си отношения с Тайван

Вашингтон ще ускори комерсиалните си връзки с Тайван, а американски кораби и самолети ще преминат още веднъж през Тайванския пролив в идните седмици в отговор на провокативните дейности на Китай, разгласи Кърт Кембъл, координатор на Белия дом за Азиатско-Тихоокеанския район.

Една амбициозна пътна карта за търговията с Тайван ще бъде показана в идните дни, акцентира той.

Кембъл добави, че Пекин е употребявал неотдавнашната аудиенция на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси в Тайван, с цел да се опита да наруши статуквото, касаещо обстановката на острова, излагайки на риск мира и стабилността в Тайванския пролив. Според него визитата на Пелоси е била в сходство с политиката на Вашингтон и Китай е работил прекалено. Кембъл добави, че дейностите на Пекин не престават да са провокативни, дестабилизиращи и невиждани.

Американският представител разкритикува и решението на Китай да спре съдействието си със Съединени американски щати по отношение на климата, само че и добави, че Вашингтон резервира каналите за разговор с Пекин отворени.

Кембъл добави, че няма никакви съответни договорености за осъществяване на среща сред Си Цзипин и Джо Байдън понастоящем. По-рано " Уолстрийт джърнъл " написа за такава опция в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Индонезия и на срещата на върха на АТИС през ноември, напомня ТАСС.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР