Вашингтон. Съединените щати и някои от техните ключови съюзници приветстваха

...
Вашингтон. Съединените щати и някои от техните ключови съюзници приветстваха
Коментари Харесай

Reuters: САЩ и съюзниците приветстват референдума за конституционни промени в Сърбия

Вашингтон. Съединените щати и някои от техните основни съдружници приветстваха референдума в Сърбия на 16 януари за конституционни промени „ като основна стъпка за подсилване на независимостта на правосъдната система “, предава Reuters .

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява взаимно изказване на Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство, Съединени американски щати и Европейския съюз в петък.

„ Със страдание означаваме, че държавното управление на Косово не е разрешило на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) да събере бюлетини от гласоподаватели, които имат право на глас, живеещи в Косово за идния референдум “, споделиха страните, призовавайки Косово да разреши на сърбите в страната да упражняват своя избор.

В края на предходната година сръбските законодатели утвърдиха референдум на 16 януари за промени в конституцията, които ще деполитизират назначението на прокурори и съдии, с цел да се квалифицира Сърбия за вероятно присъединение към Европейския съюз.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР