Вашингтон. Пентагонът ще се съсредоточи върху укрепването на военните бази

...
Вашингтон. Пентагонът ще се съсредоточи върху укрепването на военните бази
Коментари Харесай

CNN: САЩ укрепват военните си бази в Австралия и Гуам, за да противодействат на Китай

Вашингтон. Пентагонът ще се концентрира върху укрепването на военните бази на остров Гуам и в Австралия, с цел да приготви по-добре американската войска за борбата с Китай, оповестява телевизионният канал CNN , базирайки се на изказване на помощник-министъра на защитата Мара Карлин. Съответните решения са препоръчани в обзор на световната теория на Министерството на защитата, направен от военния министър на Вашингтон Лойд Остин от името на президента Джо Байдън.

Индо-Тихоокеанският район заема централно място в изследването заради смисъла, което Остин придава на китайската опасност, изяснява чиновник на Министерството на защитата. Както напомня малкия екран, администрацията на Байдън дефинира противодействието против Китай като собствен главен приоритет във външната политика заради повишеното напрежение в връзките с Пекин - в частност по отношение на въпроса за Тайван. Освен това висши чиновници на Пентагона обществено показаха угриженост по отношение на напъните на Китай да модернизира армията си. И по този начин, предишния месец ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете Марк Мили сподели, че Китай е тествал сполучливо хиперзвукова ракета.

За да се опълчи на Китай, прегледът предлага на Пентагона да укрепи „ инфраструктурата в Гуам и Австралия “, да даде приоритет на „ военното скупчване по тихоокеанските острови “ и „ да се стреми да разшири достъпа за военни партньорства в районите “. Планът включва разполагане на изтребители и бомбардировачи в Австралия, образование на сухопътни сили и засилено съдействие в региона на логистиката, както и редица усъвършенствания на инфраструктурата в Гуам и в целия Индо-Тихоокеански район. Според прегледа Министерството на защитата би трябвало да обърне повече внимание на района, като понижи броя на войските и техниката в други райони на света.

В същото време Министерството на защитата отхвърли да даде съответна информация за това по какъв начин прегледът предлага образование на американски бойци за противопоставяне на заканите от Русия, отбелязва малкия екран. Американските военни работят за „ превъзпитание “ на войските в Източна Европа, „ с цел да засилят дейно и надеждно въздържане против Русия и характерните условия на района “, споделя служителят, отказвайки да навлиза в детайлности за това по какъв начин са американските военни се готвят да се изправят против Русия.

По отношение на Близкия изток прегледът инструктира Пентагона да „ продължи да поддържа акцията за победа над „ Ислямска страна “ в актуалното военно наличие на Съединени американски щати в Ирак и Сирия, както и да продължи да работи за създаване на „ качествата на партньорските сили “ в тези страни.

Като цяло Съединени американски щати организираха „ към 75 съвещания “ със своите съдружници и сътрудници при съставянето на прегледа, в това число със „ съдружниците в НАТО, Австралия, Япония, Република Корея и повече от дузина сътрудници в Близкия изток и Африка “, изясни Карлин.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР