Вашингтон не възнамерява да изпраща на Киев управляеми оперативно-тактическите балистични

...
Вашингтон не възнамерява да изпраща на Киев управляеми оперативно-тактическите балистични
Коментари Харесай

САЩ не дават балистични ракети на Киев

Вашингтон не има намерение да изпраща на Киев управляеми оперативно-тактическите балистични ракети ATACMS.
Съединените щати не желаят да дадат тези ракети, тъй като техният обхват е 300 километра и това ще разреши нанасяне на удари по територията на Русия, което води до ескалация на спора.
В сегашния миг оптималният обхват на доставените на Украйна ракетни и артилерийски системи не надвишава 78 километра.
" The Wall Street Journal " заяви за проектите на Зеленски да изиска от Конгреса на Съединени американски щати доставка на 29 типа оръжия за " настъпателна акция през 2023 година " Сред желанията му са точно ракетните системи ATACMS.
Руското външно министерство предизвести, че американски доставки на ракети с огромен обхват на Украйна ще създадат Щатите директна страна в спора.
Оперативно-тактическите ракети ATACMS имат отдалеченост на стрелбата от 115 до 300 километра според от модификациите и се употребяват за поразяване на стационарни цели - хранилища, самолети на летища, командни пунктове, огневи позиции на артилерията и други сходни обекти. Теглото на ракетата е 422 кг.
Ракетите могат да се изстрелват от общоприети реактивни системи за залпов огън MLRS. Всяка пускова установка носи две ракети от този вид. Управлението на ракетата и насочването й към задачата става благодарение на правоприемник за световната навигационна система GPS.
Съществуват разнообразни модификации на ATACMS, включително и касетъчни. Ракетата MGM -140 block 2A е оборудвана със самонасочващи се бойни детайли, снабдени с инфрачервени глави за поразяване на бронирани цели.
Ракетата ATACMS block 1, поразяваща жива мощ и небронирана техника, за първи път бе изстреляна по време на войната в Ирак (1991). Армията и Корпусът на морската пехота използваха разнообразни модификации на ATACMS и в бойните дейности в Афганистан. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР