Вашингтон изтегля войските си от Афганистан, нежелайки да сформира преходно

...
Вашингтон изтегля войските си от Афганистан, нежелайки да сформира преходно
Коментари Харесай

Лавров: С изтеглянето от Афганистан САЩ признават провала си

" Вашингтон изтегля войските си от Афганистан, нежелайки да образува преходно държавно управление с талибаните, оставяйки спорът в страната да се позволи по силов път ". 

Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров по време на своя лекция в Далекоизточния университет.

" Талибаните се държат по-войнствено, тъй като съглашението предполагаше образуването на преходно държавно управление, което по-късно ще приготви условия за образуване на по-стабилни държавни структури. За страдание, водачите в Кабул не са доста склонни да провеждат нещо преходно, опасяват се, че това ще ги извади от политически дейните действия. Оказва се, че и те, и американците, които напущат, оставят цялата обстановка да бъде позволена със мощ - добави Лавров. - САЩ не просто изтеглят войски от Афганистан, те ги изтеглят, признавайки, де факто, неуспеха на своята 20-годишна задача. "

Според Лавров обстановката се усложнява, тъй като в Афганистан се образуват ниши, където се приготвят бойци от " Ислямска страна ". 

ЗА ОТНОШЕНИЯТА СЪС ЗАПАДА

" Западните ни сътрудници не скриват, че мнозина избират да имат работа със слаба Русия, лишена от ориентири, с Русия, подготвена на всевъзможни отстъпки. Виждаме опити, надали не всекидневно, да се повлияе на нашата вътрешна и външна политика - сподели Лавров. - За тези цели те употребяват широк набор от принадлежности. Това вклячва военните провокации, както неотдавна стана към Крим с кораби на НАТО - те, прочее, се насочат към Южнокитайско море, тъй като размахът на упоритостите им няма граници. Разбира се и нелигитимните стопански наказания, похищенията на наши жители зад граница с предявяване на искания, които би трябвало да се контролират с интернационалните контракти, които са подценявани от Запада. И огромните осведомителни офанзиви. "

Според Лавров, в навечерието на парламентарните избори в Русия са вероятни опити на западните страни да " подкопаят и дестабилизират обстановката " и " да предизвикат протестни дейности, желателно насилствени ".

" Сценариите на Запада няма да минат, за това неведнъж съобщи президентът (Путин) ", добави Лавров. Според него, не може да се приказва за никаква изолираност на Русия, тъй като се уголемяват връзките с страните от Евразия, Латинска Америка и Африка. 

ЗА ЯПОНИЯ

Лавров сподели също по този начин, че положително решение би било сключване най-накрая на кротичък контракт с Япония, какъвто по този начин и не е сключван след Втората международна война. Русия е предложила подобен контракт да се подпише, с цел да обезпечи взаимоотношение и в стопанската система, и в филантропичната сфера, и във външната политика. Въпреки това формалното неявяване на подобен контракт не пречело на двете страни да имат пълноценни връзки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР