Вашингтон и Лондон призоваха за незабавно спиране на огъня в

...
Вашингтон и Лондон призоваха за незабавно спиране на огъня в
Коментари Харесай

Вашингтон и Лондон призоваха за незабавно спиране на огъня в Судан

Вашингтон и Лондон приканиха за неотложно прекъсване на огъня в Судан, оповестиха организациите.

В коридорите на срещата на външните министри на страните от Г-7 в Каруидзава,

Япония, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че съдружниците споделят " съществено безпокойствие " от боевете в африканската страна, както и мнението, че те би трябвало незабавно да бъдат прекъснати, а враждуващите лагери да се върнат на масата на договарянията по този начин, че Судан още веднъж да тръгне по пътя към довършването на прехода от военно към гражданско ръководство.

" Съюзниците споделят сериозното безпокойствие от избухналите боеве в Судан, както и от опасността, която те съставляват за мирното население, за суданската нация като цяло и за района в по-широк проект ", сподели той.

Блинкън разясни, че се водят усилени съвещания, отдадени на военните дейности в Судан,

в това число с сътрудниците от арабския свят и Африка, а също и с интернационалните организации.

По думите на посланик номер на Съединени американски щати съдружниците считат за належащо да бъдат подхванати стъпки за отбрана на цивилните, както и на хората от трети страни.

Британският му сътрудник Джеймс Клевърли

се изрече в подобен дух като американският си сътрудник и прикани генералите, забъркани в бойните дейности в Судан, " да слагат мира преди всичко ".

" В последна сметка непосредственото бъдеще на Судан е в ръцете на генералите, които са забъркани в тези бойни дейности, по тази причина ги призоваваме да слагат мира преди всичко и да възобновят разговора ", сподели посланик номер едно на Лондон.

В събота в Судан избухнаха боеве сред частите на постоянната войска и паравоенни сили. По последни данни починалите мирни жители в бойните дейности са минимум 97, а армията наподобява взема превъзходство в боевете.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР