Върви се към нови , такива са заявките на партиите“,

...
Върви се към нови , такива са заявките на партиите“,
Коментари Харесай

Политически анализатори: Върви се към нови избори


„ Върви се към нови, такива са поръчките на партиите “, считат доктор Борислав Цеков и доцент Светослав Малинов. Въпреки това, съгласно тях би трябвало да се водят диалози и да не се отхвърля разговор.

„ Т. нар. червени линии се трансфораха в партийни флагове и в най-голямата горделивост на всяка една партия. Те влизат в Народното събрание, не с цел да оферират решения, а с цел да споделят по какъв начин не може да се случи това или това “, сподели Борислав Цеков, лекар по конституционно право и ръководител на Института за съвременна политика.
Борислав Цеков и Светослав Малинов в предаването Тази заран
Снимка: bTV

Според Светослав Малино не трябват да се бърза с връчването на мандатите.

„ Възможността за нови бързи предварителни избори е доста висока и в случай че се счита от тук до март по какъв начин ще се развият нещата, добре е това Народно заседание да има повече време за работа. Имаме да одобряваме закони, бюджет, а има и да се организират диалози “, сподели той в предаването „ Тази заран “.

И двамата са съгласни, че би трябвало партиите да беседват между тях. Според Цеков, когато има отвод от диалози, страда целият политически развой.

По думите на Светослав Малинов изборът на ръководител на Народното събрание е забавен и ще ни покаже някои благоприятни условия за коалиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР