Варненци масово недоволстват в социалните мрежи от начина по който

...
Варненци масово недоволстват в социалните мрежи от начина по който
Коментари Харесай

Варненци са възмутени от резитбата на дървета в града 


Варненци всеобщо недоволстват в обществените мрежи от метода по който се подрязват дърветата в морската столица. Варненката Деница Малковска разказва по какъв начин се режат и оставят клони на дървета на ул.Братя Миладинови :  „Сега….ако се чудите по какъв начин се кастрят клони, ето по този начин. Идва една бригада, вади резачките по обяд и със скоростта на светлината реже наред клоните, които падат върху паркираните коли, тротоарите, вероятно върху някой минувач. Тези от паркиралите не могат да си влязат в колите, другите пък не могат да паркират. Клоните несъмнено престояват една нощ, ей по този начин за лукс. И несъмнено няма маркировки, заграждения и нищо, което да алармира този мегаатрактивен развой. Община ли бе да го опишеш. „

Димитър Власев прибавя: Касапница има и по улица „Русе“ (между училище Димчо Дебелянов и хотел Голдън Тюлип). Всички дървета са с изрязани корони. Плача. Поне уцелиха малко по-подходящ месец от Юни. За благополучие, липите могат да преодолеят това. Болни дървета може и да не оцелеят. Имаше и най-малко едно дърво изрязано доста неприятно – такива също може да не се възстановят. Но ще минат най-малко 2-3 години преди да се оформят нови корони да красят и да вършат сянка. И ще има проблем с летораслите най-малко 1-2 години. И въобще не е за занемаряване че визията на улицата сега е плачевна.

Варненка добавя:   Аз пребивавам на тази улица и писах още в събота за тази сеч. Писах и e-mail до Г-жа Хараланова, специалист в работа Озеленяване към Общината. И какъв е резултата? Нулев! Днес продължиха и изсякоха останалите дървета. Жалко за тези здрави и красиви липи! Няма да остане нито едно дърво в целия град,а те са катализатори на въздуха.

Нина Илиева: Убиха и две липи до градежа на новия хотел до Градска болница.

Венцислав Стойков алармира за абсурден случай във Варна: „ Три дръвчета са отсечени в самия център на Варна, на многолюден бул. /б.р. -Бул. Съборни/, където на никой не са пречили. Три дръвчета, в редичка едно до друго умряха, на инат на всички уверения на общината, че има „Публичен зелен регистър“ и всяко дърво има номер и паспорт и това е „една балтия, която ще сече всякакви мераци за строителство“ Балтията, обаче, посече тях. Посече ги, откакто предходната година някой ги проби със свредел и наля нафта в отворите. Само че те не умряха, на инат на мераците на дупкаджията. Раззелениха се и цяло лято хвърляха сянка, въпреки и окастрени, върху напечения тротоар и витрините на прилежащия дългостроящ се монумент на архитектурната отпадналост билдинг. Дупките, обаче провокираха публичен резонанс, общината се намеси, прокуратурата се сезира… И казусът се реши – дръвчетата към този момент ги няма.

Сега е ред на съответните общински служители да отговорят кой позволи отсичането и по каква причина? Кой е подал заявката за отрязване на дърветата и с какви претекстове? Кой, или кои специалисти са оценили положението на дърветата и са дали единодушие за премахването им? Какви дейности са били подхванати във връзка с сигнала за продупчване на дърветата за умъртвяването им? Какви дейности е подхванала прокуратурата за търсене на „неизвестния“ причинител на похищението върху общинска благосъстоятелност? ”

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР