Варненско училище участва в международен проект, посветен на здравословното хранене,

...
Варненско училище участва в международен проект, посветен на здравословното хранене,
Коментари Харесай

Варненско училище участва в международен проект, посветен на здравословното хранене

 Варненско учебно заведение взе участие в интернационален план, отдаден на здравословното хранене, научи Varna24.bg .

Ето и информацията, предоставена за медията ни:

През 2019 година OУ,,Петко Р. Славейков “ гр. Варна стартира работа по  програмата Еразъм+, финансирана от Европейския съюз и  включва действия, подвижности сред сътрудниците – участници. Името му е " We choose health ", а продължителността е до 2021г. Проектът е по основна активност К2 за съдействие и обмяна на положителни практики сред партньори-училища. Има съществена цел да запознае и разпространява здравословния метод на живот, здравословно хранене; опасност от затлъстяване при децата; липса на витамини и минерали при погрешно хранене; спорт и здраве.

Участниците са от пет страни /Румъния, Турция, България, Гърция/ с координатор Италия. Стартира сполучливо през месец ноември 2019 г в град Губио, Италия. По време на срещата се реализира семинар на тематика: Become e-twinner, създаде се листовка: E-twinner guide for pupils – how to become an e-twinner.

До края на 2019 година и през образователната 2020 г.учениците на ОУ,,Петко Р.Славейков “ участваха в голям брой действия на плана. Работиха в тематичните клубове за разработване на лого на програмата; за направа на Erasmus+ corner. Създадоха постери, колажи, с които срещнаха своите съученици със здравословните навици; участваха в спортни действия и разчистване на нечисти пространства, създадоха календар и листовка на обичайни здравословни храни.

Планираните дейности за 2020 година /март/ не съумяха да се осъществят,поради COVID-19 пандемия.

За новата образователна година дейностите ще продължат и се надяваме плануваните по плана дейности да станат факт, показват от учебното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР