Варненският свободен университет Черноризец Храбър“ посреща водещи американски лектори, които

...
Варненският свободен университет Черноризец Храбър“ посреща водещи американски лектори, които
Коментари Харесай

Топ предприемачи от САЩ обучават студенти във ВСУ

 Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “ посреща водещи американски лектори, които са и ментори на студентите от магистърската стратегия " Предприемачество “. В университета идва Лари Бийл – основател на магистърската стратегия, финансов консултант и капиталов управител и Майкъл Марвин – водещ бизнесмен в IT-сектора и основател на Tech Valley. Двамата ще показват пред студентите тематиката " Управление на капиталовия развой “ от 10 до 13 май.

Магистърската стратегия " Предприемачество " на ВСУ " Черноризец Храбър " пренесе в България най-хубавите бизнес практики от Силициевата котловина. Първият курс от 30 магистри в програмата се образоват с самостоятелни поименни стипендии от ментори от Съединени американски щати. Вече започват и създадени от тях действителни бизнес планове.

Сред лекторите е Майкъл Марвин - същински колос в IT-индустрията. Стартирал е и е развил над 100 софтуерни компании. Той е основател на Tech Valley, еквивалентът на Silicon Valley (Силициевата долина), само че на източното крайбрежие. Бил е консултант на огромен капиталов фонд с капитал от 1,4 милиарда $. От 2017 година е част от екипа на Българския център по предприемачество. Той е създател и първи основен изпълнителен шеф на старт-ъп, който става обществен 7 години по-късно и бива продаден на компания от Fortune 500. Основал е и взел участие в ръководството на seed capital фонд, вложил в старт-ъп компании в регионите с огромни университети.

Лари Бийл работи като финансов консултант и капиталов управител повече от 50 години. Той развива личен бизнес в Силициевата котловина, а в този момент оказва помощ на млади бизнесмени от света да създадат същото. Основател е на фондацията за междукултурно и капиталово ръководство " Интеркултура “.

Лари Бийл ще е специфичен посетител на церемонията по връчване на дипломите на студентите от факултет " Международна стопанска система и администрация “ на ВСУ " Черноризец Храбър “, която ще се организира на 17 май от 14.00 ч. в университета. По-късно същия ден той ще се срещне с водещи представители на бизнеса от района по тематиката " Менторството – дребна инвестиция, огромна възвръщаемост “.

На 20 май студентите от магистърската стратегия " Предприемачество “ ще показват пред него и група задгранични и български вложители създадените в границите на програмата планове за пускане на личен бизнес.

За първи път през образователна 2019/2020 година факултетът " Международна стопанска система и администрация “ на Варненския свободен университет предлага банкет след приключено приблизително обучение в компетентност " Предприемачество и бизнес “. Бакалавърската стратегия стъпва на устойчивите модели на магистърския курс " Предприемачество “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР