Варненският окръжен съд пусна под домашен арест двамата полицейски служители,

...
Варненският окръжен съд пусна под домашен арест двамата полицейски служители,
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест двамата полицаи, задържани с подкуп

Варненският областен съд пусна под домакински арест двамата полицейски чиновници, упрекнати за пожелан и признат рушвет. При изтърпяване на мярката за неотклонение те ще са с проследяващо устройство.

Тъй като съдът не почете отправеното от наблюдаващия прокурор искане двамата служители на реда да останат арестувани под стража, от Окръжната прокуратура в морския град оповестиха, че ще внесат митинг с искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двамата полицейски чиновници.

46-годишният Д.А. и 51-годишният З.Н. бяха арестувани при профилирана интервенция на дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи на 26 февруари. Двамата са упрекнати за това, че злоупотребили със служебното си състояние, поискали и приели рушвет в размер на 100 лв. от лидер, спрян за инспекция. Мъжът бил подведен, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде санкциониран със забележителна сума. За да избегне това, той дал две банкноти по 50 лв. на полицейските чиновници и си тръгнал.

В хода на работата по случая станало ясно, че втори лидер е изнуден по същата скица и от него е признат неследващ се подарък в размер на 50 лв..

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР