Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане под стража“

...
Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане под стража“
Коментари Харесай

Немски търговец на метамфетамин в големи размери беше заловен във Варна

Варненският областен съд дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на 27-годишния Жан Х., чието предаване желаят управляващите в Германия. Той е разгласен за интернационално търсене с две Европейски заповеди за арест, издадени от Районен съд – Дрезден през 2021 и 2022 година. В родината му против него се води следствие  за търговия с наркотични субстанции – метамфетамин в огромни размери.

Срокът на оптимално плануваното в Наказателния кодекс на Германия наказване е до 15 години " отнемане от независимост “.

Престъплението, за което се търси Жан Х. е наказуемо и по българското законодателство.

Мъжът е бил арестуван във Варна на 27 април от чиновници на Първо районно ръководство. Той е бил без документи за идентичност и обитавал жилище, наето от негов съотечественик. Пред съда Жан Х. изрази предпочитание непринудено да бъде предаден на немските управляващи. Поиска и по-лека мярка за неотклонение – домакински арест.

Варненският областен съд реши, че Европейската заповед за арест дава отговор на законовите условия. Искането е издадено от способен орган - Районен съд – Дрезден. В Германия плануваното наказване за закононарушението е " отнемане от независимост “ до 15 години. Същото е наказуемо и по българския Наказателен кодекс. Съдът регистрира, че има заплаха желаното лице да се укрие от идната процедура по екстрадиция, поради размера на плануваното наказване. Освен това Жан Х. няма документ за идентичност. С оглед застраховане на наличието на лицето в идното произвеждане всъщност, съдът реши, че по отношение на него единствената съответна мярка за неотклонение, която може да бъде взета е " задържане под стража “.

Определението на съда може да бъде обжалвано.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР