Варненският апелативен съд увеличи на 9 години лишаване от свобода

...
Варненският апелативен съд увеличи на 9 години лишаване от свобода
Коментари Харесай

Лоши новини за изрода Миро, отвлякъл и измъчвал брутално Вики

Варненският апелативен съд усили на 9 години отнемане от независимост наказването на Мирослав Д. за задържане на млада жена срещу волята й, причиняване на телесна щета и за владеене на опиати. Това събощиха от пресцентъра на съда.

Припомняме, че през ноември 2019 година Добричкият областен съд призна за отговорен Мирослав в осъществяването на три закононарушения.

Между март и юли 2018 година при изискванията на продължавано закононарушение той държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции.

В продължение на 20 денонощия незаконно лишил 18-годишната тогава Виктория Г. от независимост, по метод, непосилен и рисков за здравето й. Причинил й междинна телесна щета. Първата инстанция му наложила наказване 6 години и 8 месеца, което нараснала с 2 години.

Проверката на въззивния съд беше инициирана с митинг на прокуратурата с искане за увеличение на наказването и с тъжба от отбраната, която от своя страна настоя за намаляването му.

Подсъдимият вземал опиати и с държанието си провокирал голям брой тъжби от съседи. При претърсвания в дома му били открити марихуана, амфетамин и везни. Полицията го задържала на улицата с марихуана, а Мирослав оказал мощна опозиция.

В началото на юли 2018 година след посещаване в дома му, мъжът задържал Виктория срещу волята й. Биел я, давал й наркотични субстанции, лишавал я от храна и вода, употребявал я като полов обект. 20 дни по-късно полицейски чиновници разкрили момичето в жилището в безпомощно положение.

Според експертизата на психолози и психиатри, заканите и експанзията довели до защитно държание, което изключвало противопоставяне. Приемът на упойващи субстанции способствал потърпевшата да остане в послушание и взаимозависимост.

В правосъдно съвещание отбраната на Мирослав изясни, че младата жена непринудено е обитавала в жилището, по свое предпочитание приемала опиати и не се възползвала от опциите да го напусне.

Мотивирайки решението си, апелативният съд показва мнение, че присъденото наказване - отнемане от независимост за период от 6 години и 8 месеца - не би постигнало задачата на закона – коригиране и превъзпитание. Затова втората инстанция реши, че се постанова увеличението му – поради високата степен на социална заплаха на всяко от закононарушенията, поради напрежението и тежките последствия за потърпевшата, както и поради проявяваната незаконна непримиримост.

Висока е и степента на социална заплаха на 35-годишния обвиняем, който е неведнъж осъждан.

С тези причини въззивният съд промени присъдата на Добричкия областен съд като усили общото наказване с две години и четири месеца и дефинира Мирослав Д. да изтърпи 9 години отнемане от независимост. В мощ е оставена останалата част от първоинстанционната присъда, в това число наложената санкция от 5 хиляди лева

Решението на Апелативен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР