Варненската прокуратурата протестира наказанияГардът бе намушкан 15 пъти с ножОбщо

...
Варненската прокуратурата протестира наказанияГардът бе намушкан 15 пъти с ножОбщо
Коментари Харесай

Искат по-тежки присъди за клане на охранител

Варненската прокуратурата стачкува санкции
Гардът бе намушкан 15 пъти с нож

Общо 9 години затвор получиха на първа инстанция нападателите

Окръжна прокуратура - Варна внесе митинг в Апелативния съд против произнесените от Варненския областен съд присъди поради опит за ликвидиране на охранител на дискотека. Държавното обвиняване упорства двамата подсъдими да получат по-тежки санкции.

На 28 януари 2018 година след скандал сред компании в дискотека “Гетсби” Галин Минчев (39 г.) и Кристиан Тодоров (20 г.) атакували охранителя Армен Алексанян, който се опитал да ги изведе от заведението. 16-годишният тогава Тодоров държал гарда, до момента в който рецидивистът Минчев го наръгал 15 пъти с нож. Мъжът оживял единствено с помощта на оказаната му бърза и съответна здравна помощ.

След 250 съвещания и купища експертизи 39-годишният Минчев бе наказан на 7 година затвор за тенденциозен опит за ликвидиране по хулигански подбуди. Той би трябвало да заплати 35 000 лева обезщетение на потърпевшия. Без кръвнина и с 2 години зад решетките се отърва Кристиан Тодоров. Той бе приет за отговорен за жестоко нарушаване на публичния ред. 20-годишният юноша има солидно престъпно досие и неотдавна бе наказан на 1 година затвор за палеж на първокласен джип. Според прокуратурата Галин пък бил осъждан два пъти от спецсъда за присъединяване в банди, ръководени от известни представители на ъндърграунда. След нападението пред дискотеката той избяга и бе хванат след 4 месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР