Варненска морска гимназия Св. Н. Чудотворец“ е единственото училище от

...
Варненска морска гимназия Св. Н. Чудотворец“ е единственото училище от
Коментари Харесай

Изграждат нов иновативен образователен център във Варненската морска гимназия

 Варненска морска гимназия " Св. Н. Чудотворец “ е единственото учебно заведение от Варненска област, което ще получи финансиране в първата по рода си национална стратегия за създаване на STEM среда в категорията за учебни заведения с 300 и повече възпитаници. Морската гимназия ще получи 300 000 лв. за създаване на новаторски учебен център. Той ще даде нови благоприятни условия за консолидиране на нововъведения, ще обезпечи практическо измерение на образователната стратегия и ще поддържа проектно-базираното образование.

Центърът ще обезпечи образование по морските специалности в среда с виртуална и добавена действителност (AR/VR). Това ще разреши на обучаемите опция, да вземем за пример, да следят действието на даден машинен детайл в 3D среда. Обучението в среда с добавена действителност, което ще се реализира след създаване на центъра, е използвано за всички специалности, по които готвим фрагменти за морската промишленост.

Иновативният център ще се построи в три пространства в Морската гимназия, в които ще бъдат обособени и нови кабинети по осведомителни технологии, програмиране и просветителна роботика.

Тазгодишният банкет в нашата гимназия, която е   най-голямото приблизително учебно заведение за подготовка на морски фрагменти в страната протича при голям интерес от учениците. Още на първия стадий за класиране и записване, при доста високо балообразуване за банкет, са запълнени местата в предпазените от страната специалности – " Корабоводене – морско “, " Корабни машини и механизми “ и " Електрообзавеждане на кораби “, както и в специалността с предстоящ дефицит на пазара на труда – " Експлоатация на пристанищата и флота “, и компетентност " Компютърна техника и технологии “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР